Burmistrz MiG Solec Kujawski ogłasza nabór kandydatów na wolne stanowisko urzędnicze – referenta ds. kontroli wewnętrznej w Biurze Kontroli Wewnętrznej

• Status ogłoszenia o naborze:Rozstrzygnięte
    • Nazwa jednostki zlecającej:Urząd Miasta i Gminy Solec Kujawski
    • Wydział:Biuro Kontroli Wewnętrznej
    • Miejsce pracyUrząd Miasta i Gminy
    • Stanowiskoreferent ds. kontroli wewnętrznej
    • Wymiar etatu1/2
    • Data ogłoszenia2016-07-27
    • Termin składania dokumentów2016-08-26
    • Sposób składania dokumentówOferty należy składać w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Konkurs na stanowisko referenta ds. kontroli wewnętrznej”, osobiście w Sekretariacie Urzędu Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim I piętro, pok. Nr 10 lub pocztą na adres: Urząd Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim ul. 23 Stycznia 7, 86-050 Solec Kujawski
    • Miejsce składania dokumentówUrząd Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim
      • wykształcenie wyższe,
      • znajomość regulacji prawnych z zakresu: prawa finansowego, finansów publicznych, zasad rachunkowości, zamówień publicznych, Kodeksu postępowania administracyjnego, ustawy o samorządzie gminnym, standardów kontroli zarządczej dla sektora finansów publicznych, wytycznych w zakresie samooceny kontroli zarządczej dla jednostek sektora finansów publicznych,
    • Wymagania w stosunku do kandydatów - dodatkowe• doświadczenie w pracy na stanowisku związanym z kontrolą wewnętrzną,
      • umiejętność sprawnej organizacji pracy, umiejętność pracy w zespole,
      • znajomość zasad, procedur i praktyki księgowości,
      • dobrze widziana znajomość języka angielskiego w stopniu pozwalającym na czytanie i rozumienie dokumentów.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - podstawowy• przygotowanie kontroli, realizacja i dokumentowanie czynności kontrolnych oraz formułowanie ocen, zaleceń, informacji i analiz wynikających z przeprowadzonej kontroli, a także sporządzanie projektów dokumentów pokontrolnych. Przeprowadzanie kontroli wewnętrznych w komórkach organizacyjnych Urzędu i nadzorowanych jednostkach organizacyjnych, w ramach planów kontroli wewnętrznej oraz sytuacjach koniecznych kontroli doraźnych,
      • monitorowanie wykonywania i przestrzegania zaleceń pokontrolnych,
      • współpraca z organami wymiaru sprawiedliwości i innymi podmiotami zewnętrznymi,
      • przygotowywanie projektów zawiadomień o popełnieniu czynów zabronionych kierowanych do odpowiednich organów i instytucji,
      • czynności doradcze, w tym składanie wniosków dotyczących usprawnienia jednostki.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - dodatkowySzczegółowe informacje znajdują się w załączonym dokumencie
    • Lista wybranych kandydatówBurmistrz Miasta i Gminy Solec Kujawski informuje, że w wyniku otwartego i konkurencyjnego naboru na wolne stanowisko urzędnicze referenta ds. kontroli wewnętrznej w Urzędzie Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim, konkursu nie rozstrzygnięto, ze względu na brak ofert.
    • Uzasadnienie wyboru