Burmistrz Miasta i Gminy Solec Kujawski ogłasza nabór kandydatów na wolne stanowisko urzędnicze – referenta ds. cmentarnictwa, miejsc pamięci narodowej i targowiska” w Wydziale Administracji…

• Nazwa jednostki zlecającej:Urząd Miasta i Gminy Solec Kujawski
    • Wydział:Wydział Administracji
    • Miejsce pracyUMiG
    • Stanowiskoreferent
    • Data ogłoszenia2017-08-30
    • Termin składania dokumentów2017-09-12
    • Sposób składania dokumentówOferty należy składać w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Konkurs na stanowisko referenta ds. cmentarnictwa, miejsc pamięci narodowej i targowiska”, osobiście w Biurze Podawczym Urzędu Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim, parter, pok. nr 1 lub pocztą na adres: Urząd Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim ul. 23 Stycznia 7, 86-050 Solec Kujawski
    • Miejsce składania dokumentówBiuro Podawcze Urzędu Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim, parter, pok. nr 1
      • wykształcenie średnie,
      • znajomość regulacji prawnych z zakresu ustaw o: samorządzie gminnym, grobach i cmentarzach wojennych, ochronie miejsc pamięci narodowej, ochronie zabytków i opiece nad zabytkami.
    • Wymagania w stosunku do kandydatów - dodatkowe• preferowane doświadczenie na stanowisku o podobnym charakterze,
      • znajomość regulacji prawnych w zakresie ustaw o: pracownikach samorządowych; ochronie danych osobowych,
      • dobra znajomość obsługi komputera,
      • samodzielność, kreatywność,
      • zdolność skutecznego komunikowania się.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - podstawowyZarządzanie targowiskiem.

• Nadzorowanie spraw związanych z prawidłowym funkcjonowaniem targowiska.
      • Prowadzenie niezbędnej dokumentacji związanej z funkcjonowaniem targowiska.
      • Rozpowszechnianie informacji dotyczących targowiska poprzez przede wszystkim rozwieszanie ich na tablicy informacyjnej.
      • Uaktualnianie regulaminu targowiska.
      Utrzymanie dóbr kultury i miejsc pamięci narodowej.
      • Prowadzenie ewidencji dóbr kultury będących w gminie Solec Kujawski.
      • Pozyskiwanie dóbr kultury i prowadzenie w tym zakresie sprawozdawczości.
      • Prowadzenie dokumentacji związanej z utrzymaniem i ewidencją cmentarzy wojennych i miejsc pamięci narodowej.
      • Prowadzenie bieżących przeglądów cmentarzy wojennych, miejsc pamięci narodowej i dóbr kultury.
      • Utrzymanie miejsc pamięci narodowej.
      • Przygotowywanie dokumentacji związanej z pozyskaniem zewnętrznych środków finansowych na utrzymanie lub modernizację cmentarzy, miejsc pamięci narodowej i dóbr kultury.
      • Obsługa administracyjna spotkań w sprawie Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa.
      • Nadzorowanie flagowania budynków użyteczności publicznej, ulic z okazji świąt narodowych i innych uroczystości.

Współpraca z jednostkami pomocniczymi gminy:
      • Prowadzenie spraw związanych z planowaniem i wykorzystaniem środków finansowych przeznaczonych na działalność jednostek pomocniczych.
      • Przygotowywanie projektów uchwał dotyczących planowania i wykorzystywania środków finansowych, o których mowa wyżej.
      • Rozliczanie kosztów działalności i utrzymania sołectw i osiedli.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - dodatkowyw załączniku
    • Lista wybranych kandydatówSylwia Rejent zam. w Solcu Kujawskim
    • Uzasadnienie wyboruKandydatka spełniła wszystkie wymagania formalne niezbędne oraz dodatkowe wskazane w ogłoszeniu o naborze. Posiada odpowiednie kwalifikacje
      do zatrudnienia na stanowisku referenta ds. cmentarnictwa, miejsc pamięci narodowej i targowiska.
      Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kandydatka wykazała się znajomością zagadnień wchodzących w zakres utrzymania dóbr kultury, miejsc pamięci narodowej, zarządzania targowiskiem oraz współpracy z jednostkami pomocniczymi, co w ocenie komisji konkursowej rokuje na prawidłowe wykonywanie obowiązków na stanowisku referenta ds. cmentarnictwa, miejsc pamięci narodowej i targowiska w Wydziale Administracji Urzędu Miasta i Gminy w Solcu Kujawskim.